Drie Belgische projecten in finale Mipim Awards

dinsdag 12 maart 2019 17:00

“Prijzen voor beste architecturale realisaties” 

Drie projecten die gelinkt zijn aan ons land, zijn genomineerd voor de Mipim Awards. Deze prijzen worden uitgereikt op de grootste vastgoedbeurs voor professionals, die dit jaar al aan de dertigste editie toe is. Vier dagen lang worden de zalen van het Palais des Festivals omgetoverd tot een heus vastgoedsalon waarbij projectontwikkelaars, investeerders, beleggers en andere bezoekers het hebben over het wel en wee van de vastgoedsector. De beurs loopt nog tot en met 15 maart in het Franse Cannes.

Jaarlijks worden tijdens de beurs heel wat prijzen uitgereikt voor de beste architecturale realisaties. De 12-koppige jury selecteerde 45 projecten uit 21 landen en dat over elf categorieën heen. Frankrijk telt met zes selecties de meeste genomineerde projecten, in Duitsland en China zijn elk vijf projecten geselecteerd, vier kanshebbers komen uit Groot Brittannië en drie uit Spanje en Nederland. Ook zijn er drie projecten gelinkt aan België.

Genomineerden

In de categorie van beste gerenoveerde project maakt CEDET een kans. Het gebouw is gelegen in het centrum van Warschau, maar werd ontwikkeld door de Belgische groep Immobel. Het voormalige warenhuis van zeven verdiepingen werd opgeknapt naar een complex voor gemengd gebruik dat woningen en kantoren omvat en dat in het hart van de Poolse hoofdstad.

Binnen de categorie ‘Beste winkelcentrum’ dingen onder meer de architecten van het Belgisch bureau UAU Collectiv SAQ Arne Quinze mee voor de overwinning. Zij zijn gedeeltelijk verantwoordelijk voor het winkelcentrum Bikini Berlin en Kantini, dat een soort markt van 1800 m² voorziet in dat Berlijnse winkelcentrum. Een mengelmoes van streetfood over verschillende landen heen, met aandacht voor gezonde voeding en duurzame ingrediënten.

Daglicht

Ook de uitbreiding van Gasthuisberg in Leuven is geselecteerd voor een Mipim Award en dat in de categorie ‘Beste medisch complex’. De nieuwe vleugel voor de bestaande polikliniek is ontworpen door Aaprog architecten, Detoo Architects, Polo Architects en Studieburo De Klerck. Bij het ontwerp werd vooral gefocust op het doortrekken van het daglicht in alle ruimtes waar personen verblijven en werken. Dat werd gerealiseerd door drie lichtstraten in het midden van het gebouw, over de vijf verdiepingen heen.

Wie effectief in de prijzen valt, wordt 14 maart bekendgemaakt.

(Bron: Belga, MIPIM)


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...