Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Drukte bij notarissen door woonbonus

maandag 05 januari 2015 09:16
Drukte bij notarissen door woonbonus

"Iedereen haalt de woonbonus" 

De notarissen zenden een geruststellend signaal uit over het verstrijken van de oude woonbonus. "Van al wie tijdig een hypotheekdossier heeft ingediend, zullen we de akte tegen 31 december verleden krijgen." Dat bericht Het Laatste Nieuws.

De voorbije weken heerste er nogal wat bezorgdheid bij de notarissen. Het ingaan van de nieuwe, minder voordelige woonbonus op 1 januari had voor een toevloed gezorgd van het aantal woningdossiers. In november telden de banken een verdubbeling van het aantal kredietaanvragen, de notarissen noteerden 22 procent meer transacties dan een jaar eerder.

Tijdige dossiers

"Maar we krijgen het rond. Alle notarissen werken daarvoor van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en ook tijdens de weekends", zegt Bart Van Opstal, voorzitter van de Koninklijke Federatie van het Belgische Notariaat. Onder de noemer "tijdig" vallen dossiers tot begin november.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...