Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Duurste huizen in Brussels gewest, goedkoopste in Waalse Gewest

vrijdag 23 augustus 2013 08:48
Duurste huizen in Brussels gewest, goedkoopste in Waalse Gewest

“Elsene duurste gemeente, Quaregnon goedkoopste” 

Een gewoon woonhuis in de Brusselse gemeente Elsene kostte in de eerste zes maanden van 2013 gemiddeld 561.731 euro. Daarmee is Elsene de duurste gemeente in België om een huis te kopen, zo blijkt uit cijfers van de FOD Economie. De goedkoopste woningen staan in het Henegouwse Quaregnon, waar een koper gemiddeld maar 86.974 euro neerlegt.

De vijf duurste gemeenten in België om een huis te kopen, liggen allemaal in het Brussels gewest. Het gaat om Elsene, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Ukkel en Etterbeek.
 
Wie goedkoop een huis wil aanschaffen, trekt best naar Wallonië. De twintig goedkoopste gemeenten liggen stuk voor stuk in het Waalse Gewest. In Quaregnon, Colfontaine en Viroinval kostten de huizen in de eerste jaarhelft gemiddeld het minst.

Vlaanderen

De goedkoopste woningen in Vlaanderen waren te vinden in het West-Vlaamse Mesen. Daar kostte een woonhuis gemiddeld 118.417 euro. Ook het Vlaams-Brabantse Geetbets en het West-Vlaamse Menen zijn bij de goedkoopste drie gemeenten in Vlaanderen. In Brussel is Sint-Jans-Molenbeek het goedkoopst met een gemiddelde verkoopprijs van 247.212 euro. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...