Een verhuislift huren - Hierop moet je letten

woensdag 05 juli 2017 09:00
Een verhuislift huren - Hierop moet je letten

“Ene verhuislift is de andere niet” 

Heb je je droomhuis of -appartement gevonden en ga je eindelijk verhuizen? Dan heb je waarschijnlijk heel wat aan je hoofd, bijvoorbeeld hoe je al je spullen in godsnaam tot op de bovenste etage van je woning of je appartement op de zoveelste verdieping krijgt. Gelukkig kun je altijd nog een beroep doen op een verhuislift. Houd alvast deze aandachtspunten in je achterhoofd!

Welk type verhuislift heb je nodig?

De ene verhuislift is de andere niet. Daarom ga je het best op voorhand na welk type het meest geschikt is voor jouw situatie. Je kunt meestal kiezen tussen deze standaardmodellen.
  • Een elektrische aanhanglift. Dit is een verhuislift voortgetrokken door een bestelwagen of kleine vrachtwagen. Het is een bijzonder flexibel systeem dat meestal tot de vijfde verdieping geraakt.
  • Motorlift op vrachtwagen. Dit type lift is perfect geschikt om zware voorwerpen tot 300kg tot 30 meter hoog te hijsen. Daardoor is deze lift ook een goede oplossing voor een bedrijfsverhuis. Een motorlift wordt doorgaans bediend door een professionele verhuurder, waardoor het een iets duurdere aangelegenheid is.
  • Manuele ladderlift. Deze lift kun je gemakkelijk zelf opbouwen en bedienen. Ze reiken gemiddeld tot een hoogte van 16 meter en zijn dus eerder geschikt voor lagere flatgebouwen.
Meet dus goed af welke afstand de lift moet overbruggen en vraag bij het verhuurbedrijf na wat het maximumgewicht is dat de verhuislift kan dragen.

Enkele aandachtspunten

Zodra je weet welke verhuislift je het beste huurt, zijn er nog enkele zaken waar je maar beter rekening mee houdt. We zetten de belangrijkste op een rijtje.
  • Ben je goed verzekerd voor eventuele ongevallen? Zeker als je de verhuislift zelf bedient, moet je extra opletten dat er geen zware spullen vallen en omstaanders gewond geraken.
  • Heb je in jouw straat een vergunning nodig om de verhuislift te plaatsen? Vraag het na bij je gemeente en laat indien nodig enkele parkeerplaatsen vrijmaken op de dag van je verhuis.
  • Is je raam groot genoeg voor al je meubels? Het zou zonde zijn om een verhuislift te huren als dan op D-day blijkt dat je raam te klein is.
Het enige wat je nu nog te doen staat is een heleboel vrienden of familie optrommelen om je te helpen met de verhuis van je hebben en houden.

(Bron: Bouw & Wonen)


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...