Elfde Open Wervendag in teken van innovatie

maandag 24 april 2017 14:00
Elfde Open Wervendag in teken van innovatie

“Sector volgt nauwgezet de maatschappelijke trends” 

Op zondag 7 mei gaat de elfde editie van Open Wervendag van start. Dit jaar staat de dag in het teken van innovatie. Iedereen kan een kijkje nemen op werven van zwembaden, indoor skipistes, hotels, stadsontwikkelingsprojecten, enzovoort. Vorig jaar trok de Open Wervendag 78.000 bezoekers.

Op 7 mei stellen bouwbedrijven hun werven tussen 10u en 17u open voor het grote publiek. Het is een initiatief van de Confederatie Bouw. Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, wijst erop dat de sector nauwgezet de maatschappelijke trends volgt. "Alles wat je ziet in de maatschappij, zie je weerspiegeld in de bouw. We leven energiebewuster, denken na over mobiliteit en experimenteren met alternatieve woonvormen. Tijdens de Open Wervendag zien bezoekers een van de meest innovatieve sectoren in ons land."

Spotlight

In de kijker staan het nieuwe provinciehuis in Antwerpen, het op- en afrittencomplex van de E40 in Aalter, de nieuwe stuwsluis in Harelbeke, het stadskantoor in Hasselt en de historische hageltoren in Brussel.

Ook wil de bouwfederatie in de verf zetten dat het voor velen een toekomstige werkgever kan zijn. Volgens Véronique Vanderbruggen, directeur Public Relations bij de Confederatie Bouw, zijn er jaarlijks zo'n 20.000 vacatures in de bouwsector. "We zoeken niet alleen de typische metselaar maar ook bijvoorbeeld de drone-operator. Je kan dus zeker je cv meenemen naar de Open Wervendag", aldus Vanderbruggen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...