Evergem schrapt 150 hectare woonuitbreiding

vrijdag 24 mei 2019 09:00
Evergem schrapt 150 hectare woonuitbreiding

Bron: Pixabay

“Open ruimte beschermen is bewuste keuze van het bestuur” 

Het Oost-Vlaamse Evergem maakt 150 hectare open ruimte vrij door een geplande woonuitbreiding van die omvang te schrappen. "We willen niet alleen het groene karakter behouden, maar ook inspelen op de klimaatverandering", zegt het gemeentebestuur.

De vorige bestuursploeg besliste om een aantal woonuitbreidingsgebieden te bevriezen tot 2040, maar de nieuwe bestuursploeg heeft nu beslist om die woonuitbreidingsgebieden definitief te schrappen. "Met deze beslissing is Evergem pionier in Vlaanderen. Open ruimte beschermen is een bewuste keuze van het bestuur. Ze wil niet alleen het groene karakter behouden, maar speelt ook in op de klimaatverandering", zegt het gemeentebestuur (N-VA en CD&V).

Woonuitbreiding geschrapt

"In totaal komt er meer dan 150 hectare extra open ruimte, door die woonuitbreiding te schrappen. De open ruimtes worden behouden in de Belzeelsestraat (Belzele), Holstraat (Ertvelde), Vierlinden (Evergem), Schildeken (Kluizen), Weststraat en Wurmstraat (Sleidinge) en naast het kasteel van Wippelgem. Ook het woonuitbreidingsgebied in Bommels (Ertvelde) en de Zwartestraat (Evergem) werd reeds geschrapt."

De woningen en bedrijven die al in de woonuitbreidingsgebieden staan, krijgen wel rechtszekerheid.

(Bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...