Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Faillissementenpiek in de bouwsector

woensdag 13 november 2013 13:30
Faillissementenpiek in de bouwsector

“Strengere procedures hebben faillissementen vermoedelijk versneld” 

Het aantal faillissementen in de bouwsector is het voorbije kwartaal naar een recordniveau gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Confederatie Bouw. Een verstrenging van de Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen ligt aan de basis van de stijging.

Tussen juli tot september moesten 600 bouwbedrijven de boeken neerleggen, of zowat 200 per maand: een stijging met 28,1 procent tegenover het tweede kwartaal.

Oorzaak

De piek is een gevolg van de algemene economische toestand en de harde concurrentie van goedkope buitenlandse bouwbedrijven. De Confederatie Bouw ziet een bijkomende reden in de recente hervorming van de Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen. "Een strengere procedure en strengere indieningsvoorwaarden hebben het faillissement van een aantal bedrijven waarschijnlijk versneld", luidt het bij de werkgeversorganisatie.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...