Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Fiscus verhevigt jacht op verborgen tweede woningen

donderdag 19 maart 2015 08:00
Fiscus verhevigt jacht op verborgen tweede woningen

“Extra controle voor 72.000 aangiften” 

Belastingplichtigen die hun tweede woning of vakantiehuisje voor de fiscus verborgen willen houden zijn eraan voor de moeite. De belastingdiensten gaan 72.000 aangiften extra controleren van burgers die mogelijk "vergeten" zijn om een tweede stukje vastgoed aan te geven in de papieren of elektronische aangifte. Dat berichten Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen donderdag.

Aangifte onroerende goederen

De bal ging enkele maanden geleden al aan het rollen. De fiscus had ontdekt dat een aantal belastingplichtigen die een zogenoemde vereenvoudigde aangifte doen, hadden nagelaten een of meer onroerende goederen aan te geven. Sinds vorig jaar beschikt de fiscus immers over de mogelijkheid om gegevens van het kadaster te kruisen met de gegevens zoals die zijn opgenomen in de vereenvoudigde aangifte. Uiteindelijk kregen 18.000 belastingplichtigen een herziening van hun aangifte.

Op dezelfde manier hebben de belastingdiensten nu ook de gewone papieren en elektronische aangiftes bekeken. Uiteindelijk werden 72.000 dossiers geselecteerd waarvan de fiscus vermoedt dat een of meerdere onroerende goederen niet correct werden aangeven. Ze zullen geval per geval bekijken.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...