Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Geen nepmakelaars op Batibouw, wel op Second Home International

dinsdag 02 april 2013 13:14
Geen nepmakelaars op Batibouw, wel op Second Home International

“BIV stelde twee dossiers nepmakelaardij vast”


De organisatoren van Batibouw en het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) stellen met tevredenheid vast dat er op Batibouw 2013 geen illegale vastgoedmakelaarsactiviteiten werden vastgesteld. Op de Gentse beurs Second Home International daarentegen werden wel nepmakelaars gesignaleerd. Dat maakten het BIV en de organisatie van Batibouw vrijdag bekend in een persbericht.

 

Batibouw


Het BIV, het officiële controleorgaan van de vastgoedsector, liet op de eerste dag van Batibouw weten dat het privédetectives naar alle grote woon-, immo- en bouwbeurzen in ons land ging sturen op zoek naar illegale vastgoedmakelaars.


Op Batibouw, de vakbeurs voor bouwen, verbouwen en inrichten, die liep van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart, werd geen enkele vorm van illegale vastgoedmakelaarsactiviteit vastgesteld. Twee verdachte dossiers werden gescreend, maar bij controle werden er geen illegale praktijken vastgesteld.

 

Second Home International


Gelijktijdig met Batibouw voerde het BIV echter ook controles uit op Second Home International, een vastgoedbeurs voor tweede verblijven die in Flanders Expo in Gent liep van 22 tot 24 februari. Daar werden vijf verdachte dossiers gescreend, waarbij er uiteindelijk in twee dossiers nepmakelaardij werd vastgesteld.


Er werden gerechtelijke stappen genomen tegen de makelaars die niet in orde waren met de erkennings- en beroepsvoorwaarden.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...