Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Geens denkt aan belasting op reële huurinkomsten

vrijdag 22 november 2013 15:48
Geens denkt aan belasting op reële huurinkomsten

“Geen concrete plannen op tafel” 

Minister van Financiën Koen Geens sluit de invoering niet uit van een belasting op de reële huurinkomsten uit een eigendom die verhuurd wordt aan een privaat persoon. Dat schrijven De Tijd en L'Echo. Tot nu toe gebeurt dat op basis van het kadastraal inkomen van de verhuurde woning.

De druk uit Europa om de vastgoedfiscaliteit in België te wijzigen wordt steeds groter. In het kader van een inbreukprocedure tegen het vrij verkeer van kapitaal kreeg België op 22 maart 2012 het verzoek om de vastgoedfiscaliteit in ons land binnen twee maanden aan te passen. Twintig maanden na dat verzoek is er nog niets gebeurd.

Buitenland

Europa noemt het onaanvaardbaar dat een Belg die verhuurt aan een privaat persoon, die geen handelsactiviteit uitoefent, in eigen land beduidend minder belastingen betaalt dan op wat hij verhuurt in het buitenland. Dat komt omdat hij voor het vastgoed in België belast wordt op het kadastraal inkomen.

Bij het kabinet van Geens luidt het dat er "geen concrete plannen op tafel liggen voor de hervorming van de vastgoedfiscaliteit". Het ging om een theoretische denkoefening die de minister lanceerde op een algemene vergadering van de Brusselse notarissen. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...