Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Geluksvogels betalen nu nul procent rente op woonkrediet

vrijdag 26 september 2014 13:32
Geluksvogels betalen nu nul procent rente op woonkrediet

“Rente op woonleningen staat historisch laag” 

Duizenden huiseigenaars met een variabele lening betalen nu welgeteld 0,0 procent interesten op hun woonkrediet. Zij lenen gratis dankzij de extreem lage rente op papier van de overheid. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad vrijdag.

Het gaat niet om mensen die een nieuwe lening afsluiten, maar om ontleners van wie de rente jaarlijks aanpasbaar is. Leningen die jaarlijks aanpasbaar zijn, zijn gekoppeld aan Belgische schatkistcertificaten met een looptijd van één jaar. De zogenaamde referte-index A, de interestvoet waartegen de banken zelf kunnen lenen en die maandelijks in het Staatsblad gepubliceerd wordt, is deze maand voor het eerst onder nul gedoken en bedraagt nu -0,007 procent. Door die extreem lage rente is de variabele interestvoet van een aantal jaarlijks aanpasbare hypotheken gedaald tot 0,0 procent.

Jaarlijks aanpasbaar

Zowel KBC als BNP Paribas Fortis bevestigt dat er klanten zijn die nu interestvrij lenen. Volgens John Romain, directeur bij Immotheker, zijn de geluksvogels vooral mensen die in 2005 of begin 2006 een lening met een jaarlijks aanpasbare rentevoet afsloten.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...