Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Ierland bedraagt circa 132.000 euro

dinsdag 29 oktober 2013 15:50
Gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Ierland bedraagt circa 132.000 euro

"Maar waarde hangt nog steeds af van de ligging" 

Uit statistieken van het Property Price Register, een index die de prijzen van woningen in Ierland gaat verwerken, blijkt dat de gemiddelde huizenprijs er momenteel op 132.636 euro ligt. Echter speelt de locatie van de woning hier ook een grote rol en kan dat de prijs van de eigendom verhogen of bijvoorbeeld ook naar beneden halen.

Zo kost een appartement met twee slaapkamers in een buitenwijk van de hoofdstad Dublin bijvoorbeeld 117.000 euro, terwijl een ander appartement in een andere buitenwijk amper 82.000 euro kost. In Dublin zelf is het echter niet mogelijk om een groot familiehuis te bemachtigen voor dat geld. Ook ligt de gemiddelde huizenprijs in het graafschap Leitrim bijvoorbeeld heel wat lager dan in andere provincies. Een huis kan er bijvoorbeeld maar 76.440 euro kosten terwijl de eigenaar toch serieus waar voor zijn geld krijgt.

De ligging van een woning is voor de inwoners van Ierland alvast een afweging die ze moeten maken.


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...