Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Groen reageert op het voorstel van CD&V

dinsdag 09 juli 2013 09:20
Groen reageert op het voorstel van CD&V

“Huurwaarborg optrekken maakt huren nog duurder” 

Het optrekken van de huurwaarborg tot drie maanden maakt huren nog duurder, terwijl de prijzen nu al onbetaalbaar worden. Dat zegt Vlaams parlementslid en senator Mieke Vogels (Groen) in een reactie op het voorstel van Raf Terwingen (CD&V). CD&V wil de huurwaarborg opnieuw optrekken van twee naar drie maanden. "Het evenwicht tussen verhuurders en huurders moet worden hersteld', zegt Raf Terwingen, CD&V-fractieleider in de Kamer, maandag in Het Nieuwsblad en De Standaard.

Onbetaalbaar

Groen vindt echter niet dat huren nog duurder mag worden. "Heel veel mensen, waaronder veel jongeren, zijn verplicht hun toevlucht te zoeken tot de huurmarkt. Zij merken dat een betaalbare en kwalitatieve huurwoning steeds moeilijker te vinden is. "Het optrekken van de huurwaarborg naar drie maanden, is een voorbeeld van oude wijn in nieuwe zakken en biedt geen enkel perspectief voor het oplossen van de toenemende wooncrisis die zowel huurders als verhuurders treft", zegt Mieke Vogels.

Alternatief

Groen pleit daarentegen voor het veralgemenen van de huursubsidies en de uitbouw van een huurgarantiefonds om wonen betaalbaar te maken. De partij wil ook de sociale verhuurkantoren uitbreiden.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...