Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Grootste woonhuis van Europa te koop voor 9 miljoen euro

vrijdag 07 november 2014 16:23

“Lapje grond van om en bij de 100 voetbalvelden” 

In Groot-Brittannië, meer bepaald in Zuid-Yorkshire, staat het allergrootste woonhuis van Europa te koop. De woning beschikt maar liefst over 365 kamers, is groter dan het Paleis van Versailles en is te koop voor 9 miljoen euro. De kamers van het landhuis met naam Wentworth Woodhouse, worden eveneens verbonden door 5 kilometer aan wandelgangen. Het woonhuis telt een woonoppervlakte van 23.000 m² en beschikt tevens over een lapje grond van 101 hectare.

Filmdecor

De woonst die dubbel zo groot is als Buckingham Palace en die een kamer heeft voor elke dag van het jaar, is ooit het decor geweest voor de film waar Jane Austen haar Mr. Darcy ontmoette en kent een rijke historiek. Thomas Wenthworth, een van de Adviseurs van Koning Charles I, was de eerste eigenaar van het nederige stulpje en sindsdien is het huis eigendom geweest van de Watson familie en de Fitzwilliams.

Renovatie


Wie geïnteresseerd is in dit optrekje, moet echter wel rekening houden met tal van renovatiekosten. Die extra kosten worden beraamd op om en bij de 54 miljoen euro.


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...