Hasselt wil 9.000 oude appartementen laten renoveren

maandag 02 mei 2016 11:00
Hasselt wil 9.000 oude appartementen laten renoveren

“Gebouwen zijn vaak niet energie-efficiënt meer” 

De stad Hasselt heeft een plan opgesteld om bij 9.000 oude appartementen te laten onderzoeken of er een renovatie nodig is. Het gaat om flatgebouwen die gebouwd zijn voor 1982. Eigenaars kunnen gratis laten onderzoeken of hun appartement aangepakt moet worden, schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad maandag.

Hasselt is de eerste stad in Vlaanderen die deze screening voor appartementsblokken aanbiedt. "Vaak zijn de gebouwen niet energie-efficiënt meer, is er betonrot, neemt het comfort af en lopen de kosten hoger op", legt schepen van wonen Brigitte Smets uit. Omdat er vaak zoveel eigenaars zijn, is het echter niet eenvoudig om iedereen te overtuigen om aan dit soort werken te beginnen.

Screening

De stad trekt daarom dit jaar al 20.000 euro uit voor de screening, een plan van aanpak en een schatting van de kosten, en helpt bij het aanvragen van een voordelige lening. De eigenaars kunnen dan op basis daarvan een planning opstellen om de werken uit te voeren. Afhankelijk van hoe groot de respons is, beslist de stad of ze dat bedrag ook de komende jaren voorziet.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...