Herstal krijgt grootste warmtenet van België

vrijdag 15 maart 2019 12:00
Herstal krijgt grootste warmtenet van België

Bron: Pixabay

“Verwarming en warm water voorzien via restwarmte” 

Herstal krijgt een warmtenet van 40 kilometer. "Het grootste van het land", zegt Grégory Radisson van het Franse bedrijf Coriance, dat in december door de Luikse stad werd geselecteerd om het net te ontwikkelen.

Een warmtenet gebruikt restwarmte, bijvoorbeeld van een fabriek of een verbrandingsoven, om woningen en bedrijven in de buurt van verwarming en warm water te voorzien. In Vlaanderen lopen er al verschillende grootschalige projecten.

Innovatie

Maar de gemeente Herstal wil op termijn de absolute referentie worden. Op de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes zette Coriance het project in de kijker. Het gaat om een investering van 12,7 miljoen euro, waarvan 5 miljoen Europese steun en 6,3 miljoen euro van de Waalse overheid.

De warmte voor het netwerk zal voor meer dan 90 procent komen van de afvalverbranding in de fabriek Intradel-Uvélia. De eerste lus van het netwerk zal gelegd worden tot bij de oude industriële site ACEC aan de oevers van de Maas. De stad wil die site op een groene en innovatieve manier herontwikkelen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...