Herwonnen optimisme in de bouw

dinsdag 01 mei 2018 16:00
Herwonnen optimisme in de bouw

“Bouwlustingen moeten extra geduld hebben” 

Voor het eerst in zeven jaar tijd is er opnieuw meer optimisme dan pessimisme in de bouw. Dat blijkt uit de bouwbarometer van Bouwunie, de unie van het kmo-bouwbedrijf. Wie bouwplannen heeft, dreigt dan ook iets langer te moeten wachten. Door de economische heropleving zijn de orderboekjes van de aannemers goed gevuld, zo blijkt uit de bevraging door Bouwunie.

Er was in het eerste kwartaal niet alleen meer werk dan de vorige maanden, ook de komende maanden zijn veel aannemers verzekerd van werk. Zo heeft een kwart van de bouwondernemers een vol orderboek voor meer dan zes maanden, en twaalf procent zelfs voor meer dan negen maanden.

Personeel

Met als gevolg dat bouwlustigen extra geduld zullen moeten hebben. "Het is niet zo dan aannemers opdrachten beginnen weigeren, maar mensen zullen wellicht langer moeten wachten op uitvoering van hun geplande werken", aldus Jean-Pierre Waeytens, secretaris-generaal van Bouwunie.

Meer werk betekent ook meer werknemers. Twaalf procent van de bouwondernemers heeft recentelijk mensen aangeworven, een kwart is dat van plan. Het wordt vooral moeilijk om geschikt personeel te vinden, vrezen de bouwbedrijven.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...