Hoeilaart heeft geen plannen met voormalige woning Marc Sleen

donderdag 19 juli 2018 15:00
Hoeilaart heeft geen plannen met voormalige woning Marc Sleen

“Locatie buiten dorpscentrum is minder geschikt voor museum” 

De gemeente Hoeilaart heeft geen plannen om de villa aan het Zoniënwoud waar striptekenaar Marc Sleen tot aan zijn dood woonde, aan te kopen. "Onze prioriteit is de verdere uitbouw van het voormalige tramstation in het dorpscentrum tot een themacafé rond de figuur van Sleen en zijn stripfiguren", aldus burgemeester Tim Vandenput (Open Vld).

"Omwille van zijn afgelegen locatie buiten het dorpscentrum is de voormalige woning van Marc Sleen minder geschikt om uit te bouwen tot een museum. In Brussel heb je overigens al een museum over Sleen. Een aantal voorwerpen uit de woning, zoals de werktafel van Sleen, zijn daar vorig jaar ook al naartoe verhuisd", aldus Vandenput.

Themacafé

Om de figuur van Sleen te eren, wil Hoeilaart blijven focussen op het voormalige tramstation dat af en toe opduikt in de Nero-verhalen. De gemeente investeerde een aantal jaren geleden al fors in de restauratie van dat gebouw. "We willen dat de exploitant van het café de stripfiguren in de toekomst een betere plaats geeft en bijvoorbeeld thematentoonstellingen organiseert", zegt Vandenput. "Als de concessie met de brouwerij Haacht in 2020 afloopt, zullen we bij de selectie van een nieuwe uitbater hier ongetwijfeld meer de nadruk opleggen."

Sleen woonde 61 jaar in de villa. Hij overleed in 2016.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...