Hof van beroep Gent - Schrijver Jeroen Brouwers mag nog even in Zutendaal blijven wonen

maandag 28 maart 2016 09:30
Hof van beroep Gent - Schrijver Jeroen Brouwers mag nog even in Zutendaal blijven wonen

“Huis werd gebouwd zonder bouwvergunning” 

Jeroen Brouwers, schrijver van bekroonde romans als "Het Hout", "Bezonken Rood" en "Geheime Kamers" moet zijn huis in Zutendaal voorlopig niet afbreken. De zaak komt op 10 juni opnieuw voor, voor het hof van beroep in Gent. Het huis van Jeroen Brouwers in Zutendaal werd gebouwd zonder bouwvergunning.

De Nederlandse schrijver kreeg in 2014 van het hof van beroep in Antwerpen de vraag om de woning binnen het jaar af te breken. Maar zowel Brouwers als de Vlaamse overheid ging in cassatie tegen het arrest. Brouwers' vraag tot verbreking werd afgewezen, maar die van de Vlaamse overheid werd aanvaard, waardoor het arrest werd verbroken voor delen van het huis die later werden aangebouwd, onder meer een terras, een veranda en een afsluiting.

De sloop van de woning zelf is hierdoor eigenlijk definitief, maar de advocaat van Brouwers hoopt de woning toch mee te nemen als inzet van het debat, omdat volgens hem beiden onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De zaak wordt op 10 juni voor het hof van beroep van Gent behandeld. De definitieve uitspraak volgt wellicht in het najaar.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...