Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Homans strenger voor sociale leningen

vrijdag 03 oktober 2014 11:35
Homans strenger voor sociale leningen

“Systeem moet grondig veranderen” 

Het jaarbudget van het Vlaams Woningfonds is bijna op. Wie de komende maanden een sociale woonlening aanvraagt, valt wellicht uit de boot. Dat bericht De Morgen vrijdag.

De Belg mag dan een baksteen in de maag hebben, door de hoge vastgoedprijzen is kopen of bouwen steeds minder haalbaar. Het Vlaams Woningfonds (VWF) biedt daarom sociale woonleningen aan, tegen een rentevoet van zo'n 2 procent. Maar door de toenemende populariteit is het fonds zwaar verlieslatend voor de Vlaamse regering.

Voorwaarden

"De middelen zullen voor het einde van dit jaar uitgeput zijn. Daardoor kunnen er mensen uit de boot vallen", meldt het kabinet van Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA).

De minister wil het systeem grondig veranderen. Ze wil de voorwaarden strenger maken voor het krijgen van een sociale lening. Wie zelf een huis bouwt, wie een grond koopt of wie een lening herfinanciert (overstappen van een bank omwille van een gunstiger tarief), komt binnenkort niet meer in aanmerking.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...