Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Homans zet in op verhuurders

maandag 29 september 2014 09:24
Homans zet in op verhuurders

“Verhuurders meer zekerheid geven” 

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) wil private eigenaars aanmoedigen om hun eigendom te verhuren. "Vroeger lag de focus van het woonbeleid te veel op de rechten van de huurders in plaats van op de rechten van de verhuurders", zegt ze in een weekendinterview met De Tijd. "Ik wil verhuurders meer zekerheid geven, bijvoorbeeld via de waarborgregeling."

Door de zesde staatshervorming is Vlaanderen nu bevoegd voor de huurwetgeving, wat Homans meer armslag geeft. De minister wil eigenaars vooral overtuigen hun woning te verhuren via de sociaalverhuurkantoren. Die kantoren verhuren een woning door aan mensen met een laag inkomen. "De overheid kan niet eindeloos sociale woningen bijbouwen", zegt Homans. "Als een eigenaar zijn woning via een sociaalverhuurkantoor verhuurt, krijgt hij vandaag al een financiële stimulans en de garantie van negen jaar huurinkomsten. Maar er moet meer gebeuren." Homans denkt aan financiële stimuli zoals een renovatiepremie.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...