Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Hoogbouw in steden zorgt voor indrukwekkende skyline

woensdag 04 december 2013 10:40

"Stadssilhouet bepaalt look van de stad" 

De Eiffeltoren in Parijs, het Empire State Building in New York of het MAS in Antwerpen. Deze opvallende, hoge gebouwen zijn door de jaren heen uitgegroeid tot kenmerken die mee de look van hun stad bepalen. Een skyline of ook wel stadssilhouet genoemd, bepaalt dus met andere woorden het aanzicht van de stad. De bekendste skyline ter wereld is ongetwijfeld die van New York en zorgt voor veel herkenbaarheid in films of foto's.

Ranglijst

En de meest opvallende skylines in de wereld zorgen ook alvast voor jaarlijkse ranglijsten. Zo stelt de Amerikaanse website Emporis, gespecialiseerd in publieke gebouwen, jaar in jaar uit zo'n lijst op. Zij baseren zich hierbij het meest op het aantal verdiepingen van de wolkenkrabbers en op de impact van de skyline. Veel Europese klassieke steden hebben daarenboven twee stadssilhouetten. Enerzijds heeft de stad het oude centrum dat getypeerd wordt door hoge kerktorens, anderzijds de nieuwe zakencentra met glimmende wolkenkrabbers die het beeld bepalen.

Naar welke skyline gaat uw voorkeur uit? Kiest u voor die van New York, Dubai, Antwerpen, of toch eerder voor Barcelona of Parijs?

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...