Huis Jeroen Brouwers gaat pas volgende week tegen de vlakte

vrijdag 30 juni 2017 09:00
Huis Jeroen Brouwers gaat pas volgende week tegen de vlakte

“Huis werd gebouwd zonder bouwvergunning in kwetsbaar gebied” 

Het weekendhuis van Jeroen Brouwers, de Nederlandse schrijver van bekroonde romans zoals "Het Hout" en "Bezonken Rood", gaat pas volgende week tegen de vlakte. Dat meldt burgemeester van Zutendaal Ann Schrijvers (Nieuw ZVP).

Volgens verschillende media zou het huis woensdag tegen de vlakte gaan, maar wegens het slechte weer werd de uiteindelijke afbraak uitgesteld. Het huis -oorspronkelijk een weekendverblijf- van schrijver Jeroen Brouwers in Zutendaal werd gebouwd zonder bouwvergunning in kwetsbaar gebied. Na een jarenlang aanslepend juridisch conflict gaf Brouwers begin dit jaar de strijd op. Hij stond de woning af aan de gemeente, die het zal afbreken.

Wegens het slechte weer heeft de technische dienst van de gemeente Zutendaal echter beslist de afbraakwerken uit te stellen. Woensdag startten de werkmannen wel al met de ontmanteling van het dak. "Hoe de werken opschieten, wordt mee bepaald door de weersomstandigheden", zegt burgemeester Schrijvers. "Eerst wordt het huis verder ontmanteld. Het echte platgooien zal pas voor volgende week zijn."

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...