Huis uit serie Downton Abbey te koop voor 5,5 miljoen euro

woensdag 20 mei 2015 11:17

"Woning in Georgische stijl op nog geen 40 kilometer van Londen" 

Ster van de tv-serie Downton Abbey is voor veel kijkers Maggie Smith, die de wat venijnige Violet Crawley speelt. Filmdecor voor haar huis is Byfleet Manor in Surrey. Nu de serie na het komende seizoen stopt, is dat reden voor eigenares Julie Hutton om Byfleet Manor te koop te zetten. Voor 5,5 miljoen euro kan deze woning van u zijn.

Actrice Maggie Smith speelt het komende en zesde seizoen, voor de laatste keer de rol van Violet Crawley in het populaire kostuumdrama Downton Abbey. Dat is voor Julie Hutton, de eigenares van Byfleet Manor in graafschap Surrey, dan ook de reden om het landgoed te koop te zetten. Nu profiteert ze nog van het succes van Maggie Smith en Downtown Abbey met het houden van afternoon tea's voor vooral Amerikanen, die alles willen weten over Maggie, het filmen en de historie van het huis.

Indeling

Byfleet Manor was ooit eigendom van Hendrik VIII. Die schonk het zijn vrouw Catharina van Aragon, nadat hij zich van haar had laten scheiden om met Anne Boleyn te trouwen.

Julie Hutton kocht Byfleet Manor tien jaar geleden voor 1 miljoen pond en vraagt nu £ 3.950.000 (5,5 miljoen euro) voor het in 1685 in Georgische stijl gebouwde bakstenen huis. Byfleet Manor heeft een ommuurde binnenplaats, acht slaapkamers, vier grote zalen en ligt op nog geen 40 kilometer van het centrum van Londen.

Filmdecor

Niet alleen in Downtown Abbey speelt Byfleet Manor een hoofdrol. Het huis was ook te zien in de series 'Poirot' en de Britse, historische serie Cranford. Byfleet Manorn kwam ook voorbij in de uit 2014 daterende film "Into the Woods" met Meryl Streep en Johnny Depp.

Downton Abbey werd voor het eerst uitgezonden in 2010 en won sindsdien tal van prijzen, waaronder twee Golden Globes, een BAFTA-award en een aantal Emmy's.

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...