Huisvestingsdienst KU Leuven verwacht stabiele kotprijzen

donderdag 23 augustus 2018 15:42
Huisvestingsdienst KU Leuven verwacht stabiele kotprijzen

“Laatste jaren 2.600 studentenkamers bijgebouwd” 

Bij de Huisvestingsdienst van de KU Leuven verwacht men dat de huurprijzen voor studentenkoten dit academiejaar zullen stabiliseren op het niveau van vorig jaar. Op dit ogenblik staan er volgens Ludo Clonen van de betrokken dienst in Leuven nog een duizendtal koten leeg wat een normaal cijfer is voor dit tijdstip van het jaar.

Prijsevolutie

Omdat er onder meer in de periode 2012-2017 liefst 2.600 studentenkamers werden bijgebouwd, daalden de huurprijzen van de studentenkoten in Leuven tijdens het voorbije academiejaar voor het eerst sinds mensenheugenis. In het kader van de tienmaandencontracten voor een kamer met basiscomfort moest vorig jaar 328 euro per maand betaald worden tegenover 331 euro het jaar voordien. Bij de contracten voor twaalf maanden was dat respectievelijk 355 en 361 euro. Enkel bij de koten met extra comfort (waarvoor enkel twaalfmaandencontracten worden afgesloten) was er een prijsstijging van 465 tot 474 euro per maand.

"We zullen pas eind dit jaar op basis van een contractenstudie uitspraken kunnen doen over de prijsevolutie dit jaar, maar de verwachting is dat deze zullen stabiliseren. Het aantal leegstaande koten varieert van dag tot dag. Na de tweede zit zullen er terug een aantal leegstaan en anderen worden opgevuld. We verwachten over enkele maanden met een beperkt overschot te zullen eindigen. Ook die situatie is vergelijkbaar met die van vorig academiejaar", aldus Clonen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...