Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Huizenprijzen gestegen in Brussel in 2014, appartementenprijzen gedaald

woensdag 11 februari 2015 14:30
Huizenprijzen gestegen in Brussel in 2014, appartementenprijzen gedaald

“Op vlak van appartementen zijn vraag en aanbod in evenwicht” 

De mediaanprijs (met wegfiltering van uitzonderlijke resultaten) voor huizen en villa's in het Brusselse is vorig jaar met 2,9 procent gestegen tot 360.000 euro. De mediaanprijs voor een appartement daalde met 2,6 procent tot 185.000 euro. Dat blijkt dinsdag uit de resultaten van de notarissen van Brussel voor de verkoop van residentieel vastgoed in de negentien Brusselse gemeenten. De vastgoedactiviteit in Brussel plooide in 2014 met 7,7 procent terug ten opzichte van 2013.

De verschillen in mediaanprijs tussen de gemeenten bleven dezelfde als in 2013. De gemeenten Brussel, Etterbeek, Elsene, Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe staan bovenaan met mediaanprijzen van meer dan 400.000 euro, en zelfs 500.000 euro voor Elsene, Ukkel en Sint-Pieters-Woluwe.

Mediaanprijzen

In de gemeenten in het noorden en westen van het gewest, zoals Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Sint-Joost-ten-Node en Jette, worden dan weer gebouwen aangeboden aan mediaanprijzen tussen 250.000 en 300.000 euro.

"Gezien de hoge huurprijzen en de prijzen van huizen die sneller stijgen dan de inflatie, zal het appartement stilaan de enige oplossing worden voor een gemiddeld gezin dat zich in de hoofdstad wil vestigen", klinkt het bij de notarissen.

Appartementen

De prijs van appartementen met 1 of 2 slaapkamers bleef vorig jaar in Brussel stabiel, enkel de prijzen van appartementen met 3 slaapkamers gingen globaal naar beneden.

"Omdat vraag en aanbod in evenwicht zijn, zitten we niet meer in een vastgoedbel", klinkt het nog. "Wie zijn of haar goed voor een overdreven prijs aanbiedt, moet lang wachten tot een liefhebber opdaagt en ziet zich meestal verplicht om de prijs aan te passen. Als de prijs echter goed uitgekiend is, vindt het goed snel een afnemer."

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...