Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Huizenprijzen in eurolanden verder omlaag

donderdag 23 januari 2014 09:16
Huizenprijzen in eurolanden verder omlaag

“België zag de huizenprijzen echter licht stijgen” 

De huizenprijzen in de eurozone zijn in het derde kwartaal van vorig jaar gemiddeld met 1,3 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In vergelijking met het voorgaande kwartaal werden huizen in de eurolanden 0,6 procent duurder. Dat meldt het Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag.

De huizenprijzen stegen op jaarbasis het sterkst in Estland (+11 procent) en Luxemburg (+6,5 procent). De dalingen waren het grootst in Cyprus (-8 procent) en Spanje (-6,4 procent). In België lagen de huizenprijzen in het derde kwartaal 0,7 procent hoger dan een jaar eerder. Tegenover het voorgaande kwartaal was er een stijging met 1,7 procent.

Buiten de eurozone toonden vooral de Britse en Zweedse huizenmarkt een stevige groei. In Groot-Brittannië werden huizen in de periode van juli tot en met september 3,6 procent duurder, in Zweden klom de gemiddelde prijs van een koophuis met bijna 6 procent. In Kroatië zakte de gemiddelde huizenprijs met bijna 17 procent.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...