Huizenprijzen in eurozone stijgen sterkst sinds 2006

dinsdag 13 juli 2021 09:00
Huizenprijzen in eurozone stijgen sterkst sinds 2006

Bron: Pixabay

“Gemiddeld woonhuis in België kost 289.456 euro” 

De huizenprijzen in de eurozone zijn in het eerste kwartaal van dit jaar het sterkst gestegen sinds het vierde kwartaal van 2006. Volgens de cijfers die het Europese statistiekbureau Eurostat afgelopen donderdag heeft gepubliceerd, steeg de gemiddelde prijs van een koopwoning met 5,8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020.

In de hele Europese Unie stegen de prijzen voor bestaande en nieuwe woningen met gemiddeld 6,1 procent. Dat is de sterkste toename sinds het derde kwartaal van 2007. In België was dat volgens Eurostat 6,7 procent. Luxemburg was de EU-lidstaat waar de huizenprijzen het hardst omhoog gingen. Hier was volgens Eurostat sprake van een toename van 17 procent op jaarbasis. Ook Denemarken, Litouwen, Tsjechië en Nederland staan in de kopgroep van EU-landen waar de prijzen het sterkst stijgen. Alleen in Cyprus was er een daling te zien.

Naar verwachting zullen ook in het tweede kwartaal de huizenprijzen in de eurolanden verder zijn opgelopen. Uit cijfers over het eerste halfjaar van 2021 die de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (Fednot) donderdagochtend heeft vrijgegeven, blijkt dat een gemiddeld woonhuis in België 289.456 euro kost. Dat is een stijging met 4,5 procent ten opzichte van het gemiddelde voor heel 2020.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...