Huurprijs commercieel vastgoed in Belgische winkelstraten blijft stabiel

dinsdag 08 augustus 2017 12:32
Huurprijs commercieel vastgoed in Belgische winkelstraten blijft stabiel

“Bekomen van woelige periode en ook toerisme trekt opnieuw aan” 

De huur van commercieel vastgoed in de winkelstraten is in België gestagneerd in het eerste semester van dit jaar. Hiermee breekt de markt met de voorgaande moeilijke periode, waarin de terreurdreiging, de aanslagen van 22 maart en de Brusselse voetgangerszone doorwogen. Dat blijkt dinsdag uit een studie van vastgoedbedrijf CBRE.

België zit wel niet op de eerste rij van de klas: in 20 van de 49 onderzochte Europese landen was er een stijging van de huur in de meeste commerciële straten. Ons land zit in de groep van 27 waarin de markt stagneerde, zo blijkt uit de studie 'Global Prime Retail Rents'.

Prijs per vierkante meter

"Net als vorig jaar bedraagt de huur van een commercieel pand in de Brusselse Nieuwstraat of de Meir in Antwerpen 1.950 euro per vierkante meter per jaar", zegt Sebastien Vander Steene, verantwoordelijke retail bij CBRE België-Luxemburg. Ook in Gent, met de evaluaties van het circulatieplan, blijven de huren stabiel op 1.600 euro/m²/jaar in de Veldstraat.

Ook de Brusselse vastgoedmarkt bekwam van een turbulente periode en het toerisme trekt opnieuw aan. In het 'hogere deel' van Brussel, ten oosten van het centrum, doen straten als de Elsense Steenweg, de Guldenvlieslaan en de Waterloose Steenweg het goed. Op korte termijn verwacht CBRE hier opnieuw hogere prijzen.

New York

Voorts kampen vooral de kleine en middelgrote steden nog steeds met problemen, door de online-concurrentie. Hier zijn de huurgelden gedaald, hoewel de bezettingsgraad toenam. Wereldwijd spant Fifth Avenue in New York de kroon met minstens 29.980 euro per vierkante meter per jaar, voor New Bond Street in Londen met 16.020 euro.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...