Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Huurprijzen in Brussel dalen voor het eerst

vrijdag 17 januari 2014 17:11
Huurprijzen in Brussel dalen voor het eerst

“Een van de snelst groeiende hoofdsteden van Europa” 

Jarenlang zijn de huurprijzen in Brussel sneller gestegen dan de index en de inkomens. Door de crisis moet de huurder nu afhaken. Voor het eerst dalen de huurprijzen, schrijven De Tijd en L'Echo. De daling van de gemiddelde huurprijs (649 euro) was vrij beperkt(-0,9 procent). Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Brussels Observatiecentrum van de Huurprijzen over 2012.

Het is de eerste daling sinds het begin van de jaren 90. De verpaupering van de hoofdstad is daar volgens De Tijd zeker niet vreemd aan. De impact van de crisis op de huurprijzen bleek tot nu toe weinig impact te hebben op de prijzen van de private huurmarkt. Integendeel. Tussen 2008 en 2010 waren de huurprijzen in Brussel gemiddeld met 5 procent gestegen. Dat is meer dan tijdens de jaren van de economisch boom (2006-2008). In 2011 kwam daar nog eens een stijging van 5 procent bovenop.

Demografie

Brussel is een van de snelst groeiende hoofdsteden van Europa. De bevolking van de Belgische hoofdstad groeide in twaalf jaar tijd met 18 procent en die trend houdt de komende jaren aan. Maar de gezinsverdunning zet door en er wordt al jaren te weinig gebouwd (niet alleen sociale woningen) om aan die demografische groeibehoeften te voldoen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...