Huurprijzen Leuvense studentenkoten stabiliseren

dinsdag 21 februari 2017 11:26
Huurprijzen Leuvense studentenkoten stabiliseren

“Afgelopen jaren werden heel wat koten bijgebouwd” 

De huurprijzen van Leuvense studentenkoten zijn dit academiejaar op nagenoeg hetzelfde peil gebleven. Dat blijkt uit cijfers van de Huisvestingsdienst van de KU Leuven op basis van een studie van de afgesloten huurcontracten.

Bij de Huisvestingsdienst wordt de prijsstabilisering toegeschreven aan het feit dat er de afgelopen jaren, onder meer door de KU Leuven zelf, heel wat koten werden bijgebouwd. Dit resulteert in een overschot van circa 800 koten.

Als gevolg van de krapte op de kotenmarkt stegen de huurprijzen de afgelopen tien jaar met ongeveer de helft, maar voor het tweede academiejaar op rij is er slechts een beperkte toename die overeenkomt met de index. Voor een 10-maandencontract werd dit academiejaar in totaal gemiddeld 3.308 euro betaald tegenover 3.243 euro tijdens 2015-2016. 12-maandencontracten voor kamers met basiscomfort en extra comfort kostten dit academiejaar respectievelijk 4.332 en 5.581 euro tegenover 4.263 en 5.511 euro vorig jaar.

Contracten

Ludo Clonen van de Huisvestingsdienst is blij met de prijsstabilisering en hoopt dat in de toekomst ook terug meer 10-maandencontracten, die financieel voordeliger zijn voor studenten dan contracten voor een periode van een volledig jaar, zullen worden aangeboden. De afgelopen vijf jaar is het aandeel van de 10-maandencontracten gedaald van bijna 40 tot 14 procent. "Momenteel is er ook op dat vlak een stabilisering. We hopen dat door de krapte op de kotenmarkt het aantal contracten van 10 maanden terug zal doen toenemen", aldus Clonen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...