Huurprijzen stijgen sneller dan ons inkomen

woensdag 01 juni 2016 06:06
Huurprijzen stijgen sneller dan ons inkomen

“Gebruik aan huizen, terwijl vraag enorm groot is” 

Wie in Vlaanderen een huis wil huren, betaalde daar vorig jaar 3,6 procent meer voor dan het jaar voordien. Gemiddeld betaal je als huurder nu 590 euro per maand voor een woning. Dat blijkt uit het jaarrapport van de Huurdersbond, schrijft Het Nieuwsblad woensdag.

De stijging komt er niet alleen door de indexering van de huurprijzen, maar ook door het gebrek aan huizen, terwijl de vraag wel enorm groot is.

De toename is vooral problematisch voor alleenstaanden en gezinnen, aangezien de huurprijzen sneller gestegen zijn dan de gemiddelde inkomens.

Huursubsidies en premies

De Huurdersbond wil dan ook dat minister van Wonen, Liesbeth Homans (N-VA) meer sociale woningen bouwt om de situatie op de private markt te verlichten en meer huursubsidies en premies toekent.

Homans wijst erop dat nog nooit zoveel werd geïnvesteerd in sociale woningen, en benadrukt dat niet alleen het aantal subsidies en premies, maar ook de hoogte van de bedragen stijgt. Samen met de indexsprong die niet gold voor de laagste lonen en uitkeringen, compenseert dat de prijsstijging, klinkt het.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...