Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

IMF vreest bubbel op Britse huizenmarkt

donderdag 19 juni 2014 15:05
IMF vreest bubbel op Britse huizenmarkt

“Vooral in Londen stijgen de prijzen explosief” 

Er dreigt oververhitting te ontstaan op de Britse woningmarkt door de sterk stijgende huizenprijzen en banken moeten daarom terughoudender zijn met het verstrekken van risicovolle hypotheken. Dat heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gezegd.

Volgens het IMF moeten banken minder hoge hypotheken verstrekken aan huishoudens met een laag inkomen. IMF-directeur Christine Lagarde stelde dat de Britse centrale bank op tijd maatregelen moet nemen om de hypotheekverstrekking door banken aan banden te leggen.

Record

Eerder deze week werd nog bekend dat de huizenprijzen in Groot-Brittannië in mei naar een record zijn gestegen. Vooral in Londen stijgen de prijzen explosief. De president van de Bank of England, Mark Carney, heeft laten weten dat de huizenmarkt de grootste bedreiging vormt voor het economisch herstel in Groot-Brittannië.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...