Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

IMF waarschuwt voor vastgoedbubbel Israël

donderdag 13 februari 2014 13:42
IMF waarschuwt voor vastgoedbubbel Israël

“Huizenprijzen in Israël sinds 2007 met 80 procent omhoog” 

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vreest dat de hoge vastgoedprijzen in Israël tot een crisis op de huizenmarkt en een recessie kunnen leiden. Dat schrijft het IMF in een woensdag gepubliceerd rapport over de Israëlische economie.

Het IMF is van mening dat de vastgoedprijzen in het land 25 procent hoger zijn dan eigenlijk op basis van een gebalanceerde markt verwacht mag worden. Het fonds stelt dat er een kans van één op vijf is dat een vastgoedcrisis ontstaat die tot een economische recessie kan leiden. De Israëlische centrale bank moet mogelijk de hypotheekregels strenger maken als de prijzen verder stijgen en de overheid moet overwegen om bepaalde belastingen op vastgoed te verhogen, aldus het IMF. 

Sinds 2007 zijn de huizenprijzen in Israël met 80 procent gestegen, door een combinatie van een lage hypotheekrente en een beperkt aanbod vanwege het gebrek aan grond in grote stedelijke gebieden. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...