Immo Proxio en Home & Trends slaan handen in elkaar en starten samenwerking

donderdag 14 januari 2016 10:00

“Coöperatie als grote meerwaarde” 

Een samenwerking tussen Immo Proxio en Home & Trends magazine leek voor de jonge startups een evidente en vanzelfsprekende keuze. Niet alleen worden waarden zoals professionalisme, betrouwbaarheid en kwaliteit door beide partijen hoog in het vaandel gedragen, ook bestrijken de groeiende bedrijven eenzelfde doel: het aanbod van professionelen meer in de kijker plaatsen.

Zo verzamelt immoproxio.be, de sterk opkomende vastgoedportaalsite van het moment, het aanbod van vastgoedmakelaars en bouwpromotoren in Vlaanderen op één website en specialiseert Home & Trends, het snelst groeiende gratis magazine, zich in het vastgoedaanbod van professionelen en in het woon- en tuinsegment. Deze initiatieven die gegroeid zijn uit de vastgoedwereld zelf, zijn complementair en vormen een perfect huwelijk. Met als bedoeling samen een blijvende support te geven aan de professionelen in de vastgoedwereld. Immo Proxio op online vlak, Home & Trends magazine op offline vlak.

Home & Trends magazine, dat het eerst verscheen begin 2014 en dat nuttige, vrijblijvende informatie wil aanbieden over alle denkbare aspecten van het wonen, omschrijft de samenwerking als grote meerwaarde. Ook Immo Proxio, dat in datzelfde jaar werd opgericht, is enthousiast en omarmt de logische stap om samen in zee te gaan. Met deze coöperatie vullen de startups beiden hun platform aan en creëert men een grote meerwaarde. Zo is het aanbod van immoproxio.be nu al terug te vinden op de website www.homeentrends.be van het gelijknamige gratis te verkrijgen magazine en worden diverse artikelen over de vastgoedmarkt en nuttige weetjes uitgewisseld. Zaakvoerders Claudia Byl & Alexander Villa en Filip Lavrauw, respectievelijk van Home & Trends magazine en Immo Proxio, bieden alvast hun visie op de samenwerking aan.

Van waar kwam het idee om jullie initiatief op te starten?

Alexander Villa: “Gedurende jaren waren mijn vrouw Claudia Byl en ik het gezicht van een medium dat maar bleef groeien, tot de chemie ontbrak. Zo besloten we om onze knowhow te investeren in een nieuwe uitdaging Home & Trends. Wij hebben alvast de sterke punten van diverse media die wij tijdens onze loopbaan tegenkwamen, in één magazine verzameld. Dit met de uitstraling van een betalend magazine, maar dan gratis te verkrijgen.”

Filip Lavrauw: “Het initiatief kwam uit de vastgoedsector zelf en in samenspraak met de vastgoedmakelaars bleek er nood te zijn aan een vastgoedwebsite die enkel het aanbod van professionelen verzamelt en dus “met zekerheid” betrouwbare vastgoedzoekertjes adverteert. Particulieren kunnen vandaag de dag dankzij het internet al te makkelijk zelf hun huis, appartement te koop stellen en hoeven niet te voldoen aan de strenge regels die door de overheid opgelegd worden inzake correctheid en websites die het aanbod van particulieren publiceren zijn een doorn in het oog van de professionele vastgoedmakelaar.”

Hoe kunnen jullie respectievelijk Home & Trends en Immo Proxio omschrijven voor iemand die het niet kent?

Alexander Villa: “Home & Trends magazine voorziet in feite alle nuttige, vrijblijvende informatie over alle denkbare aspecten van het wonen. We kijken daarbij ook gretig buiten onze landsgrenzen heen, met trends die op z’n minst tot nadenken aanzetten. Van tweede verblijven in het buitenland tot interieurinrichting en tuinen. Kortom, een magazine met uitsluitend vastgoed, woning- en tuintrends”

Filip Lavrauw: “Immo Proxio verzamelt op heden het volledige aanbod van 763 vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars in Vlaanderen en vult deze aan met nuttige weetjes voor de consumenten omtrent het kopen, huren van vastgoed.”

Op welke doelgroep mikken jullie precies?

Alexander Villa: “In feite richten wij ons op alles wat te maken heeft met het woongebeuren. Dat kan gaan van vastgoedkantoren, bouwpromotoren, financiële instellingen tot interieurarchitecten, tuinarchitecten, zwembadbouwers, interieurwinkels,… Om ons magazine boeiend te maken, pakken wij ook iedere editie uit met nieuwe woning- en tuintrends alsook stellen wij bepaalde gemeenten in de kijker. Zo blijven we interesse wekken en dit merken we ook aan de afname die elke maand blijft stijgen. Intussen wordt Home & Trends magazine op meer dan 1000 locaties bedeeld in de provincies West- en Oost-Vlaanderen. Het magazine is terug te vinden in de betere handelszaken, grootwarenhuizen, horecazaken, golfclubs, tennisclubs, wachtzalen,… Ook op verschillende evenementen en beurzen zoals Bis Beurs, Second Home Beurs en Regionale jaarbeurzen is het magazine bijvoorbeeld terug te vinden.”

Filip Lavrauw: “Immo Proxio richt zich vooral naar de potentiële koper/huurder die op zoek is naar een huis, appartement, nieuwbouw, commercieel en industrieel vastgoed in Vlaanderen maar anderzijds ook naar de verkoper/verhuurder met een unieke tool om in contact gebracht te worden met de vastgoedmakelaar die over kandidaat-kopers/-huurders beschikt voor het vastgoed die de eigenaar wil verkopen/verhuren wat de snelheid waarmee het onroerend goed verkocht/verhuurd zal worden bespoedigd.”

Hoe zijn Home & Trends en Immo Proxio doorheen de jaren geëvolueerd?

Alexander Villa: “Na twee jaar tijd kunnen we effectief de balans maken en kunnen we opmerken dat we het snelst groeiende gratis magazine zijn in West – en Oost-Vlaanderen. De resultaten bewijzen het.”

Filip Lavrauw: “Na bijna 2 jaar zien we een gestage groei van het aantal bezoekers en advertenties van onze website en vooral sterke groei van het aantal kopers/huurders die via www.proxio.be contact opnemen met de adverterende vastgoedmakelaar. We weten niet alleen de koper/huurder te bereiken met ook steeds meer vastgoedmakelaars te bekoren met ons initiatief.”

Hoe is jullie samenwerking tot stand gekomen?

Alexander Villa: “Filip kennen we al uit ons vorig professioneel leven. Zo weten we welke inspanning hij dagelijks levert voor zijn product en klanten. Immoproxio.be staat bovendien garant voor betrouwbare vastgoedaanbiedingen en is in België nog de enige vastgoedsite met uitsluitend professioneel aanbod. Gezien in ons magazine ook alleen maar professionelen kunnen adverteren, leek het ons dan ook evident om deze samenwerking aan te gaan. Hij op online vlak, wij op het offline vlak. Samen willen wij, als enige op de Belgische markt, een support blijven geven aan de professionelen in de vastgoedwereld.”

“We hebben reeds maandelijks een groot aantal bezoekers dat ons magazine digitaal bekijkt, alsook de nieuwe woning- en tuintrends. We wilden onze site bovendien nog een meerwaarde geven door nu ook vastgoedaanbod te kunnen aanbieden, dat in samenwerking met Immo Proxio.”

Filip Lavrauw: “Als zaakvoerder van FORTISSiMMO, de enige CRM-software voor de vastgoedsector, leerde ik Claudia & Alexander inderdaad al een hele tijd terug kennen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hun magazine Home & Trends heel snel zal uitgroeien tot marktleider in Vlaanderen. Dat we hun initiatief kunnen versterken door het aanbod van Immo Proxio nu ook op www.homeentrends.be te publiceren, betekent niet alleen voor beide partijen een nieuwe toegevoegde waarde, maar ook voor de vastgoedmakelaars die op deze wijze nog een extra mogelijkheid krijgen om hun vastgoedaanbod beter onder ogen te brengen van de potentiële koper/huurder.”

Op welke manier kijken jullie naar de toekomst?

Alexander Villa: “Met een goed gevoel alvast. Dat gebaseerd op reacties van onze klanten. 2015 was een zeer goed jaar, de vooruitzichten voor 2016 blijven positief en zelf ambitieus. Home en Trends magazine wil daar uiteraard een steentje in bijdragen. De extra investering in ons product (upgrade’s kwaliteit magazine, uitbreiding distributienetwerk) hebben hun nut bewezen in 2015. Wij willen op dat elan doorgaan, losstaande van de uitbreiding van onze regio zal u ons magazine op nog meer locaties kunnen terugvinden in 2016. Eveneens krijgt het magazine terug een upgrade, zo zal onze cover voor 2016 300gr hebben en iedere editie garenloos zijn. Zo kunnen wij nog meer beantwoorden aan de behoeftes van onze klanten en zij aan die van hun klanten. Iedereen tevreden dus.”

Filip Lavrauw: “Immo Proxio zal haar aanbod verder uitbreiden met nog meer vastgoedadvertenties en de vastgoedmakelaar ondersteunen met nieuwe diensten. Het internet verandert drastisch de manier waarop we consumenten kunnen bereiken en daarop willen we inspelen en tegelijkertijd de positie van vastgoedmakelaar versterken. Zij zijn immers de grootste aanbieders van vastgoed en kunnen de verkoper/verhuurder het beste bijstaan tijdens verkoop/verhuur van hun onroerend goed met kennis van zaken, ervaring en vooral de grootste databank van potentiële kopers/huurders.”


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...