Inpakken in vier eenvoudige stappen

woensdag 06 april 2016 15:00
Inpakken in vier eenvoudige stappen

“Keep calm and start the smart move” 

Je staat aan het begin van je verhuis. Je beklaagt je verzamelwoede want je zolder heeft soms meer weg van een historisch museum. In al die jaren heb je belachelijk veel gerief verzameld waarvan je niet weet waarom je het ooit in huis haalde. Er is nog niets ingepakt, maar binnen vier weken is je nieuwe huis officieel van jou. Herkenbaar? Geen paniek. Als je even helemaal niet meer weet waar te beginnen, lees dan gewoon verder. Dus: Keep calm and start the smart move, met deze vier eenvoudige stappen. Succes!

Sorteren

Eerst en vooral hoef je echt niet alle spullen uit je oude huis mee te verhuizen. Elektroapparaten die het niet meer doen, breng je naar het containerpark. Is het item dat je voor je hebt daarentegen nog volledig intact, maar twijfel je nog over mee verhuizen of niet? Stel jezelf dan de vraag of het item een meerwaarde zal zijn in je nieuwe huis, en of je er gelukkiger van wordt. Nee en nee? Weg ermee! De kans is groot dat je er iemand anders wél gelukkig mee kan maken. Met de spullen waarvoor je niet meteen een kandidaat vond, kan je een voormiddagje op de rommelmarkt staan.

Kamer per kamer

Nu je goed weet wat wel en wat niet mee te nemen naar je nieuwe huis, kan het inpakken beginnen. Denk daarbij goed na waar te starten. Begin je in een centrale kamer waar je veel tijd doorbrengt, zoals de woonkamer, dan is de kans groot dat de dozen serieus in de weg zullen staan. Niet doen dus. Een beter idee is om de achterste en hoogste kamers in je huis eerst onder handen te nemen. Daar zal je namelijk niet constant meer door moeten lopen. Als laatste pak je natuurlijk de spullen in die je het vaakst nodig hebt. Denk aan babyspullen, ‘verhuiskledij’, toiletgerief,…

Belangrijkste dozen

Je zal merken dat je tijdens je verhuis bepaalde dingen zo dicht mogelijk bij de hand wil hebben. Maar om alles overzichtelijk en ordelijk te houden, zal je ook die spullen moeten inpakken. Zorg er daarom voor dat de belangrijkse boxen netjes bij elkaar en op een gemakkelijk bereikbare plaats blijven. In de verhuiswagen is dat helemaal achteraan, in huis is dat bijvoorbeeld in de hal. Daarnaast kan je zo ook op een aparte manier labelen. Concreet kan je een box voorzien voor belangrijke documenten, eentje met spullen om je eerste nacht door te brengen (zoals bedlinnen en verse kleren) en een doos met werkgereedschap.

Labelen

Zorg dat je goed weet wat je in welke doos kan terugvinden. Daarbij bedenk je best een overzichtelijk en eenvoudig systeem. Inspiratie nodig? Check de verhuisgids van Kodibox.

Hopelijk kan je door de bomen terug het bos zien en met goede moed aan het inpakken beginnen. Wij wensen je alvast dozen succes.

(Bron: Kodibox.be)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...