Inspiratie opdoen voor het tweede verblijf

donderdag 10 september 2015 16:30
Inspiratie opdoen voor het tweede verblijf

“Waardevolle en bijzonder nuttige informatie” 

Nog slechts twee weken en dan is het zover. Dan vindt naar jaarlijkse gewoonte Second Home International plaats in de Busselse Expo. Deze Belgische beurs voor het tweede verblijf is alvast een uitgelezen moment voor al wie wil investeren in een appartement of een vakantiehuis aan de Belgische of Spaanse kust of voor wie vaste voet aan grond wil zetten in de Provence, Toscane of bijvoorbeeld de Turkse Riviera. Deze najaarseditie van Second Home loopt van 25 tot en met 27 september 2015 en voorziet geïnteresseerden van de nodige inspiratie.

Tijdens de komende Second Home International in Brussel is Spanje prominent vertegenwoordigd als het gaat om aanbod van villa’s, appartementen en finca’s. “Maar ook de exposanten die de traditioneel populaire landen als Frankrijk, Italië en Portugal vertegenwoordigen, hebben attractieve objecten die van eigenaar mogen verwisselen. Italië komt voor het eerst met een eigen paviljoen. Maar ook tropische bestemmingen als Thailand, Dominicaanse republiek, Kaapverdische Eilanden, Bonaire, Mauritius en Mexico geven acte de presente,” klinkt het vanuit de organisatie. In totaal wordt vastgoed aangeboden uit 21 verschillende landen.

Seminarprogramma

Tijdens de beursdagen is er een gevarieerd gratis lezingenprogramma. Deze seminars voorzien de bezoekers van waardevolle en bijzonder nuttige informatie. “Ieder land heeft zijn eigen wet- en regelgeving. Deze kan zelfs per regio anders zijn. De rol en functie van de notaris in het buitenland kan wezenlijk verschillen met de situatie zoals in België. Denk onder andere aan de fiscale en juridische aspecten die van belang zijn bij aankoop en het bezit van vastgoed in het buitenland. Het aankoopproces voor landen als Spanje, Portugal, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Griekenland, Dominicaanse Republiek en Turkije wordt onder de aandacht gebracht.” Tevens zijn er seminars over hoe u uw tweede huis succesvol kunt verhuren. Na iedere uiteenzetting is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De najaarseditie van Second Home International zal plaatsvinden van 25 tot en met 27 september in Brussels Expo. Op vrijdag, zaterdag en zondag bent u steeds welkom tussen 11u en 18u.


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...