Inspiratie voor de keuken - de kindvriendelijke keuken

dinsdag 23 februari 2016 15:00
Inspiratie voor de keuken - de kindvriendelijke keuken

“Hele gezin kan zich er thuis voelen” 

De keuken is voor veel gezinnen de belangrijkste ruimte in huis. ’s Morgens samen aan het ontbijt, in de middag een kopje thee aan de keukentafel en gezellig met z’n allen de dag doorspreken tijdens het avondeten. Het gebeurt allemaal in de keuken, die dan ook het liefst ingericht zou moeten zijn als kindvriendelijke keuken.

Voor volwassenen is de keuken bekend terrein, maar voor de kinderen onder ons is het een plek waar veel te ontdekken is. Wat zit er in de pan? Hoe smaakt dat? Is dat heet?

Kinderen zijn graag in de keuken. Vergeet u daarom niet om ook uw keuken kindvriendelijk in te richten. Het is belangrijk dat de keuken een veilige ruimte is. De besteklade moet op slot kunnen, de oven moet buiten het bereik van kinderen zijn en het is handig als alle keukenapparatuur is voorzien van kinderbeveiliging.

Inductie in de kindvriendelijke keuken

De kookplaat wordt niet heet en schakelt zichzelf uit zodra de pan verwijderd wordt. Ook als men vergeet de plaat uit te zetten, schakelt deze automatisch uit.

Een aantal inductieplaten zijn uitgerust met een afneembare regelknop. Een kleine magneet waar alles – letterlijk en figuurlijk – om draait: bediening, reiniging en veiligheid.

Als de regelknop niet wordt gebruikt, kan deze in een handomdraai van het bedieningspaneel worden gehaald. Alle kookzones die nog in werking zijn, schakelen zich dan automatisch uit. Op die manier kunnen speelgrage kinderhanden geen kwaad meer doen.

Er zijn nu ook volledig krasbestendige keukens te verkrijgen, met afgeronde hoeken en een speciaal terugveermechanisme in de deurtjes dat ervoor zorgt dat de kleine vingertjes er niet tussen kunnen komen. En dit is slechts een kleine greep uit een groot assortiment voorzieningen voor de kindervriendelijke keuken. Hierdoor is nu ook uw keuken veilig en kan uw hele gezin zich er thuis voelen.

(Bron: www.voorlichtingsburowonen.nl)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...