Investeren in vastgoed - Bezoek Second Home Expo

vrijdag 01 februari 2019 13:00
Investeren in vastgoed - Bezoek Second Home Expo

Bron: Second Home Expo

“Mensen inspireren en informeren om in hun buitenlandse droom te stappen” 

Een beurs die helemaal gewijd is aan tweede verblijven: op het eerste gezicht zou je denken dat dit enkel weggelegd is voor de ‘happy few’. Niets is minder waar. Second Home Expo is er voor iedereen: van jong tot oud en voor mensen met bescheiden én grote(re) budgetten. De beurs, die plaatsvindt van 15 tot 17 februari in Gent, is de ‘place to be’ voor wie wil investeren in vastgoed. Topspreker en VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck geeft op 16 februari bijvoorbeeld ook een lezing over de alternatieven voor het spaarboekje. Niet te missen.

Meer dan huizen spotten

Second Home Expo wijst de weg om je spaargeld te investeren in een tweede verblijf. Meer dan 120 exposanten uit 20 landen delen hun ervaring en expertise op vlak van vastgoed en de juridische en fiscale aspecten van een tweede verblijf. “We willen met deze beurs méér zijn dan een evenement waar je een rondje huizen kan kijken,” zegt Koen De Zutter, woordvoerder van Second Home Expo. “Het is de bedoeling om mensen te inspireren en te zorgen dat ze goed geïnformeerd in hun buitenlandse droom stappen. Daarom organiseren we verschillende lezingen met experts ter zake.”

Lezingen

Het klassieke spaarboekje is al jaren een ‘verliesboekje’. Door de historisch lage rente brengt spaargeld niks op. Hoe komt dit? Wat wil de Europese Centrale Bank bereiken? En waarom staat er ondanks de extreem lage minimumrente meer geld dan ooit op onze spaarboekjes? Zijn er alternatieven en wat zijn de risico's? Hoe kan je beleggen in aandelen en waar moet je op letten? Vormen vastgoed, goud of schilderijen een alternatief? Topspreker en VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck schetst de problemen en de uitdagingen van de lage rente op maat van de gewone spaarder. Met handige tips, do's en don'ts.

Een greep uit het ruime aanbod van lezingen:
  • Een tweede verblijf kopen in Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Portugal,…
  • Tips bij de aankoop van nieuwbouw in Spanje
  • Fiscaliteit bij de aankoop van een tweede verblijf
  • 7 belangrijke stappen bij de aankoop van een tweede woning
Bestemmingen over de hele wereld

Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje blijven de favoriete landen om een vakantiewoning te kopen. De mediterrane levensstijl spreekt tot de verbeelding van velen. Bovendien zijn het landen die relatief makkelijk te bereiken zijn met een paar uur vliegen of een dagje rijden. Naast de ‘usual suspects’ zien we de laatste jaren nieuwe lievelingen opduiken, bijvoorbeeld. Zuid-Afrika en de Kaapverdische Eilanden.

Interesse om een tweede woning aan te kopen in binnen- of buitenland? Breng dan zeker een bezoek aan Second Home Expo in Gent die loopt van 15 tot 17 februari 2019. Gratis tickets? Klik dan op deze link.

Lees ook:

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...