Is een luxeappartement een goede investering

dinsdag 14 juli 2015 16:00
Is een luxeappartement een goede investering

“Vraag naar luxevastgoed stijgt sinds 2013” 

Wie zijn zinnen gezet heeft op een luxeappartement, zal al gauw merken dat je daar tegenwoordig een aardig budget voor nodig hebt. Maar je krijgt wel waar voor je geld. Vastgoed is en blijft een goede investering. Een prangende vraag die we onszelf echter moeten stellen, is of men binnen enkele jaren nog wel op zoek zal zijn naar luxepanden en indrukwekkende lofts? Het antwoord daarop zal immers bepalen of je investering opbrengt of de aankoop je met een kater opzadelt.

Waarom je wel een luxeappartement zou moeten kopen

Ieder detail tot in de puntjes afgewerkt, de laatste technologische snufjes, de perfecte locatie, exclusieve materialen,... Slechts enkele redenen om te kiezen voor een luxeappartement. In een luxeappartement baad je elke dag in weelde. We kunnen je dan ook geen ongelijk geven om hierin te investeren. In België heb je bovendien het voordeel dat luxevastgoed hier ‘meer betaalbaar’ is dan in het buitenland. Zo betaal je tussen de €42.300 en €46.900 per vierkante meter in Monaco en gemiddeld €50.000 per vierkante meter in Hong Kong.

Verschillende onderzoeken tonen bovendien aan dat de vraag naar luxevastgoed stijgt sinds 2013. Er ontwikkelde zich de laatste jaren dan ook een markt voor luxevastgoed waarbij opkomende landen proberen om buitenlandse investeerders aan te trekken voor het ontwikkelen van prestigieuze vastgoedprojecten. Het zijn net die landen die interessant zijn om te investeren in (luxe) vastgoed.

Waarom je geen luxeappartement zou moeten kopen

Het prijskaartje. Dat is dé grootste reden om niet te investeren in luxevastgoed. Ben je echt bereid om zoveel meer te betalen voor een appartement dat vergelijkbaar is met dat van je overbuur enkel en alleen om te genieten van marmer in je keuken en badkamer? Wil je echt tienduizenden euro’s extra betalen voor technologische snufjes die misschien binnen enkele jaren achterhaald zijn?

Hoewel de Belgische vastgoedmarkt al jaren stabiel is, blijft de mogelijkheid van een vastgoedzeepbel bestaan. In dat geval zal de waarde van alle luxevastgoed naar alle waarschijnlijkheid sterk dalen. En daarmee verdwijnt uw investering als sneeuw voor de zon.

Luxevastgoed blijft dus in de meeste gevallen iets voor ‘the happy few’. Denk dus goed na over een investering in luxevastgoed.

(Bron: Bouw en Wonen)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...