Italië investeert miljard in behoud erfgoed

dinsdag 03 mei 2016 16:00
Italië investeert miljard in behoud erfgoed

“Grootste operatie ooit voor het cultureel erfgoed van Italië” 

De Italiaanse regering gaat een miljard euro investeren in het behoud en de restauratie van belangrijke culturele monumenten. De fondsen zijn al goedgekeurd en kunnen onmiddellijk worden gebruikt, zei minister van Cultuur Dario Franceschini maandag.

Het gaat om 'de grootste operatie ooit voor het cultureel erfgoed van Italië', benadrukte de politicus. Met het geld moeten in totaal 33 projecten aangepakt worden, die al jaren op financiële middelen zitten te wachten, aldus de minister.

Daartoe behoren de wederopbouw van onder meer de kathedraal en de stadsmuren (dertig miljoen euro) van L'Aquila, de historische stad die in 2009 werd getroffen door een zware aardbeving, en het herstel van het Archeologisch Museum van Napels (twintig miljoen euro).

Een andere veertig miljoen euro is beschikbaar voor het onderhoud van Pompeï en nog eens veertig miljoen voor de renovatie van het barokke paleis van Caserta (Reggia de Caserta).

"Dit bewijst dat de regering van Matteo Renzi gelooft in het investeren in cultureel erfgoed en zich ervan bewust is dat dit niet alleen een plicht is, maar ook een kans voor groei van het land", zei Franceschini.

(Bron: Architectenweb.nl)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...