Jean-Marie Pfaff geeft 1,2 miljoen euro korting op zijn onverkoopbare villa in Brasschaat

donderdag 18 februari 2016 09:00

“Riante villa op toplocatie met zwembad” 

2,1 miljoen euro wilde Jean-Marie ooit krijgen voor zijn villa in Brasschaat. Dat was vijf jaar geleden. Geen koper meldde zich al die jaren dus heeft Pfaff de prijs maar weer eens verlaagd. Nu tot 895.000 euro.

Of de villa voor de gevraagde 895.000 euro nu wel een koper zal vinden is nog de vraag, want makelaars in miljonairsdorp Brasschaat vertelden een jaar geleden al dat € 795.000 een realistische vraagprijs is.

Dat is namelijk de prijs die de grond waard is waarop de gedateerde en ook wat verwaarloosde villa staat. De plaatselijke makelaarsgilde is er dan ook van overtuigd dat als er een koper komt voor de villa, waar Jean-Marie en Carmen gelukkige jaren beleefden met hun drie dochters Debby, Kelly en Lindsey en hun aanhang, die de eigendom direct zal laten slopen.

Minimale interesse

In een van de deftigste lanen van Brasschaat, mét dubbele bomenrij, valt de uit 1979 daterende villa van de Pfaffs dan ook bepaald uit de toon. Het oogt ook een stuk minder indrukwekkend dan in de realitysoap die jaren achtereen te zien was. Zeker in vergelijking met het recent opgetrokken huis rechts naast de villa, een moderne nieuwbouwwoning met veel glas en strakke lijnen. De interesse voor de ‘riante villa op toplocatie met zwembad’ van Jean-Marie en Carmen Pfaff is dan ook in de afgelopen vijf jaar dat die te koop staat minimaal.

Ook Pfaffs makelaar Rodenburgh leek dat een jaar geleden al te beseffen toe hij in De Tijd zei: “In Brasschaat is altijd veel gekocht en verkocht. Een huis kopen en het vijf jaar daarna duurder doorverkopen, en met die opbrengst een groter huis kopen. Het was hier jarenlang heel gewoon. Vaak werd het oude huis pas verkocht lang nadat het nieuwe al gekocht was, de prijzen bleven toch stijgen. De Pfaffs waren van plan het net zo te doen. Maar zo werkt het niet meer. Je ziet dat heel veel villa-eigenaars het moeilijk hebben met die realiteit.”

(Hollywoodhuizen.nl)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...