Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Jongeren investeren steeds meer in vastgoed

dinsdag 18 juni 2013 15:43
Jongeren investeren steeds meer in vastgoed

"Pensioen veilig stellen" 

Alsmaar meer jongeren investeren in vastgoed, dat ze daarna verhuren. Want het geld dat ze op hun spaarboekje laten staan, brengt niets meer op. Jongeren gebruiken de investering om nu al hun pensioen veilig te stellen. Dat blijkt uit een fragment dat gisteren in het Nieuws op VTM verscheen.

Steeds meer jongeren huren in hun twintigerjaren een huis of appartement om zelf in te wonen en hebben daarenboven een eigendom gekocht om door te verhuren. "Met die huur, betalen wij de lening af bij de bank en binnen vijfentwintig jaar is alles volledig afbetaald," klinkt het bij de jongeren. Hen rest dan nadien de keuze om zelf in het huis te wonen, om het door te verkopen of om het verder te verhuren. Zo willen de meeste jongeren wat winst vergaren en gaat men hun eigen pensioenspaarpot aanleggen.

Dajo Hermans, woordvoerder van het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars, licht zijn theorie even toe. "Jonge mensen, die al wat kapitaal hebben verzamelt, denken steeds meer na over de vraag wat men wil en kan doen met hun geld. Ze vrezen dat de toekomst op financieel vlak niet al te rooskleurig is en komen dan al snel terecht bij een investering in vastgoed. Wat meer opbrengt dan een spaarboekje."

Het risico, dat men als verhuurder zelf zou moeten opdraaien voor de kosten wanneer men geen huurders vindt, weegt voor de jongeren niet op tegen de voordelen van de investering.

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...