Keytrade Bank betreedt de markt van de hypothecaire kredieten

dinsdag 13 juni 2017 15:00
Keytrade Bank betreedt de markt van de hypothecaire kredieten

“Meteen beste aanbod op tafel leggen” 

Keytrade Bank is de nieuwste speler op de markt voor woonkredieten. De onlinebank breidt haar aanbod uit met een volledig online hypothecair krediet, zo deelde ze dinsdag mee.

Keytrade wil de concurrentiestrijd aangaan met bijvoorbeeld de traditionele banken. Met het woonkrediet, 'KeyHome', zet de bank naar eigen zeggen de laatste stap naar een "full service bank". Keytrade neemt de concurrentiehandschoen op, bijvoorbeeld door de klant direct de mogelijke rentevoet aan te bieden.

"De online woonkredieten die we onze klanten aanbieden, zijn onmiddellijk het beste aanbod, in functie van de specifieke situatie van de klanten", zegt CEO Thierry Ternier. Volgens Ternier verloopt dit proces bij de traditionele spelers te complex. "De banken leggen niet onmiddellijk hun beste aanbod op tafel, maar doen dit enkel wanneer de klant interessantere voorwaarden van bij de concurrentie heeft. Daar maken wij een einde aan."

Rentevoet

Ook met de tarieven zet Keytrade zich schrap. Afhankelijk van het dossier, is op 20 jaar bijvoorbeeld een vaste rentevoet mogelijk tot 1,65 procent in het beste geval. Het basistarief op 20 jaar is nu 1,97 procent, legt Steven De Backer van Keytrade uit. De bank biedt enkel vaste rentevoeten aan. Een krediet is mogelijk voor bouwen, kopen, renoveren en ook herfinancieren. De bank werkt met verzekeringspartners samen voor de schuldsaldo- en de brandverzekering, maar dat is facultatief. De verzekering staat absoluut los van de rentevoet die je krijgt", aldus De Backer. Voorts zal Keytrade geen dossierkosten aanrekenen bij een lening.

Indien de markt, met de huidige aanhoudende zeer lage rente, zou veranderden, sluit De Backer op termijn variabele leningen niet uit. Keytrade is sinds vorig jaar in handen van de Franse groep Crédit mutuel Arkéa. Die nam Keytrade over van Crelan. Keytrade Bank telde eind 2016 285.000 klanten.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...