Kleine spelers verlagen rentes inzake woonleningen

maandag 18 september 2017 14:00
Kleine spelers verlagen rentes inzake woonleningen

“Overweldigend succes van goedkope woonlening” 

Hello Bank!, de onlinedochter van BNP Paribas Fortis, laat de rentes voor zijn woonleningen fors dalen: van 1,90 naar 1,65 procent voor een lening met vaste rente op 20 jaar. Voor een vaste lening op 15 jaar gaat de rente van 1,65 naar 1,40 procent, voor een vaste lening op 25 jaar gaat de rente van 2,05 naar 1,90 procent. Aan de leningen zijn wel verscheidene voorwaarden verbonden.

"Erg scherp", zegt Kristof De Paepe van de gespecialiseerde site spaargids.be over de verlaging.

Eerder verlaagde ook al Keytrade Bank, eveneens een onlinespeler, de rente op 20 jaar naar 1,62 procent. Keytrade moest, door het grote succes, zelfs de rentes weer optrekken naar 1,92 procent. Het succes van de goedkope woonleningen was overweldigend, klinkt het bij Keytrade. "In plaats van de verwachte honderden aanvragen, kregen we er duizenden", aldus een woordvoerder.

Transparantie

De onlinespelers leggen de grootbanken met hun transparantie het vuur aan de schenen, zegt Kristof De Paepe van spaargids.be. "De massale instroom bij Keytrade bewijst het. Er is heel veel vraag naar transparantie. De grootbanken kunnen niet langer hun favoriete spelletje spelen: de consument alle banken laten afgaan om de laagste rente te vinden." Hij verwacht dan ook dat de grootbanken het vaste onlineaanbod en de bijhorende transparantie van de onlinespelers zullen moeten volgen.

Keytrade is overigens niet van plan als reactie op Hello Bank! een prijzenoorlog te beginnen, klinkt het bij de bank.

Lees ook:(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...