Kodibox uit Gent derde beste beloftevolle start-up van het jaar

maandag 31 oktober 2016 16:00
Kodibox uit Gent derde beste beloftevolle start-up van het jaar

“Efficiënter en milieuvriendelijker verhuizen” 

Tijdens de recentste editie van de KBC Entrepreneurial Summit behaalde de Gentse starter Kodibox laatst een derde plaats in de verkiezing van ‘Belgium’s most promising start-up’. Deze zomer kon het bedrijf al een finaleplaats voor de wedstrijd verzilveren door de eerste plaats van een online stemronde in de wacht te slepen.

Kodibox kon het publiek overtuigen met zijn unieke verhuurdienst van verhuisdozen. Het team van Simon De Schryver en Nicolas Roegiers maakt verhuizen niet alleen leuk en gemakkelijk, maar ook een pak efficiënter en milieuvriendelijker. Kodibox doet dit door herbruikbare kunststof verhuisboxen te verhuren als een handig en duurzaam alternatief voor karton.

“De eenvoud van ons concept slaat aan. Kodibox is geen high-tech of rocket science, en speelt met een heel simpele oplossing in op een groeiende vraag naar gemak en duurzaamheid”, zegt oprichter Simon De Schryver.

Succes

Het idee komt uit Amerika overgewaaid, waar een aantal spelers in een mum van tijd zijn uitgegroeid tot miljoenenondernemingen met tientallen. Het (ver)huren van herbruikbare kunststof verhuisdozen is hot aan de andere kant van de Atlantische oceaan. Kodibox ziet ook hier het succes toenemen: “we zijn 4 jaar geleden begonnen met 1.000 Kodiboxen, ondertussen hebben we er meer dan 12.000 in omloop. Dat zijn al heel wat klanten die supervlot verhuisd zijn, en bovendien een pak minder karton op de afvalberg.”

Kodiboxen maken uw verhuis vast gemakkelijker en zijn steviger, handiger en milieuvriendelijker dan karton. Niet alleen worden de verhuisdozen aan uw deur geleverd, ze moeten bovendien niet in elkaar geplooid worden, hebben geen tape nodig en worden nadien ook terug opgehaald op uw nieuwe adres.

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...