Leo Van Broeck is nieuwe Vlaamse Bouwmeester

maandag 11 juli 2016 11:00
Leo Van Broeck is nieuwe Vlaamse Bouwmeester

“Visie en reflectie over Vlaams landschap” 

De Vlaamse regering heeft architect en hoogleraar Leo Van Broeck aangesteld als Vlaams Bouwmeester voor de komende vier jaar. De Bouwmeester moet de architecturale kwaliteit van de bebouwde omgeving in Vlaanderen bevorderen.

De vorige meester, Peter Swinnen, werd begin 2015 om dringende redenen ontslagen. Dat gebeurde na een kritisch auditrapport. In september werd een selectieprocedure opgestart, maar die leverde geen geschikte kandidaat op. Adjunct Stefan Devoldere nam in tussentijd de fakkel tijdelijk over.

In het voorjaar werden opnieuw interviews gehouden met mogelijke kandidaten. Van Broeck, die een goede indruk maakte als spreker op de eerste Vlaamse Klimaattop, kwam als winnaar uit de bus.

Architectenbureau

De man is al tien jaar professor architectonisch en stedenbouwkundig ontwerpen aan de KU Leuven. Samen met Oana Bogdan richtte hij in 2007 het architectenbureau Bogdan & Van Broeck op, een kantoor dat sterk gericht is op onderzoek en zich onderscheidt door een actief maatschappelijk engagement. Daarnaast is Van Broeck sinds 2013 voorzitter van de Koninklijke Federatie van de Architectenverenigingen van België (FAB).

De bouwmeester moet publieke en publiek-private opdrachtgevers inspireren en ondersteunen bij hun ontwerpen. Daarna draagt hij bij aan visie en reflectie over het Vlaamse landschap.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...