Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Leuven biedt opnieuw goedkopere stadswoningen aan

donderdag 03 oktober 2013 09:15
Leuven biedt opnieuw goedkopere stadswoningen aan

“Woningaanbod creëren voor mensen met een gemiddeld inkomen” 

Leuven biedt jonge gezinnen met een gemiddeld inkomen via haar Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling (AGSL) opnieuw goedkopere stadswoningen te koop aan. Het gaat om 12 appartementen uit het wooncomplex De Latten dat de sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal bouwt aan de Vaartkom en door het AGSL werden aangekocht.

Starterswoningen

Naast de 12 koopappartementen wil het AGSL ook 12 appartementen tegen gunstige tarieven verhuren aan jonge gezinnen die er tijdelijk kunnen wonen in afwachting dat ze genoeg gespaard hebben om iets te kopen. Het gaat om zogenaamde "starterswoningen". Meer informatie over de huurvoorwaarden worden in het voorjaar van 2014 bekendgemaakt. De werken aan het globale wooncomplex zullen vermoedelijk tegen midden 2014 afgerond zijn.

Voorwaarden

Eerder werden via het AGSL ook al 70 stadswoningen verkocht op de Centrale Werkplaatsen in Kessel-Lo en 10 van het Ertzberg-project 'Balk van Beel' aan de Vaartkom. Leuven wil hiermee een woningaanbod creëren voor mensen met een gemiddeld inkomen voor wie de inkomensgrenzen voor een sociale koopwoning te laag zijn en de marktprijzen van nieuwe woningen te duur. Wat de starterswoningen betreft zijn het de eerste die verhuurd worden.

Voor de verkoop van de 12 stadswoningen zal het AGSL een open procedure organiseren om alle kandidaat-kopers de kans te geven in te schrijven. Aan de hand van een aantal criteria worden deze in een volgorde geplaatst. Degenen die hoogst gerangschikt staan komen als eerste in aanmerking voor de aankoop. Kandidaten moeten wel minstens 20 jaar eigenaar blijven van de stadswoning en er al die tijd in blijven wonen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...