Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Londense wolkenkrabber The Gherkin verkocht

woensdag 12 november 2014 14:52
Londense wolkenkrabber The Gherkin verkocht

“Onder meer te zien in Harry Potter en de Halfbloed Prins” 

The Gherkin (de augurk), een van de iconische wolkenkrabbers in de Londense City, is verkocht aan Safra Group die wordt gecontroleerd door de Braziliaanse zakenbankiersfamilie Joseph Safra.

Het kantoorgebouw kwam eind juli op de markt voor 650 miljoen pond (820 miljoen euro) nadat het Duitse vastgoedbedrijf IVG Immobilien onder gerechtelijk toezicht werd geplaatst. De voorwaarden van het akkoord tussen Safra Group en Deloitte Real Estate zijn niet bekendgemaakt. The Financial Times bericht, op basis van bronnen dichtbij het dossier, over een verkoopprijs van 726 miljoen pond.

41 verdiepingen

De Londense wolkenkrabber, die dus de vorm heeft van een augurk, werd ontworpen door de Britse architect Norman Foster. Het gebouw telt 41 verdiepingen en opende in 2004. Naast circa 47.000 m² kantoorruimte herbergt het pand een restaurant en een bar. Met zijn 180 meter is het gebouw het negende hoogste van Londen.

De wolkenkrabber figureert in meerdere films, onder meer "Harry Potter en de Halfbloed Prins" en "Match Point" van Woody Allen. 

De nieuwe eigenaar wil het gebouw nog attractiever maken door een actief beheer, luidt het. Safra Group beheert meer dan 200 miljard dollar activa wereldwijd. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...