Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Luxueuze penthouse in Londen voor meer dan 170 miljoen euro verkocht

maandag 05 mei 2014 14:37
Luxueuze penthouse in Londen voor meer dan 170 miljoen euro verkocht

“Optrekje meteen het duurste van het land” 


Een particuliere koper, die nog niet met naam bekend is, heeft 140 miljoen pond (ongeveer 170 miljoen euro) neergeteld voor een dakappartement in een luxueus complex in Londen, zo meldt de Britse krant The Times vrijdag op zijn website. Het appartement is meteen het duurste van het land.


De woonst met een oppervlakte van 1400 vierkante meter, bevindt zich in de chique wijk Knightsbridge en biedt de nieuwe eigenaar uitzicht op Hyde Park, een van de beroemdste parken in de Britse hoofdstad. Daarenboven heeft de woning een sauna, een zwembad en zelfs een panic room mocht de eigenaar in gevaar zijn. De nieuwe eigenaar zal echter wel nog heel wat tijd en geld moeten investeren in de inrichting van het huis zelf. Er zijn namelijk nog geen meubels, vloeren en zelfs binnenmuren. Hij mag wel gebruik maken van de diensten van de 80 medewerkers die het hotel in het gebouw runnen. Er is een schoonmaakservice, een roomservice en beveiliging.


Woningmarkt


De Oekraïense miljardair Rinat Achmetov had in 2011 nog 156 miljoen euro betaald voor een appartement in hetzelfde gebouw. Over de identiteit van de koper van het penthouse bestaat geen duidelijkheid. Volgens The Times gaat het om een Oost-Europeaan. De vastgoedfirma CPC Group bevestigt de verkoop van het luxe-appartement, maar wil geen uitspraak doen over de verkoopprijs.


In de Engelse vastgoedwereld vraagt men zich af of de Londense woningmarkt niet wat ,,oververhit'' is. De huizenprijzen in het centrum van Londen zijn sinds maart 2009 met 80 procent gestegen. Onroerend goed in het topsegment is in hartje Londen nog nooit zo duur geweest. Het zijn vooral kopers uit Rusland, China, Oekraïne en Arabische landen die de prijzen opdrijven.


(bron: Belga)


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...